Магазин за луксозни подаръци

Табла Маслиново коренище

499.00 лв.
Добави

Артикул №: BEE1

Описание

Ръчно изработена табла.

Маслиновото дърво е известно като Дървото на живота поради своите ползи за човечеството от древни времена до наши дни. Маслиновото дърво е много твърдо, здраво и дълготрайно. Сърцевината е кремаво или жълтеникавокафява, с по-тъмнокафяви вълнообразни влакна. Ръчно изработената маслинова табла със странични отделения за пулове се предлага в 3 размера. Игралното поле е комбинация от маслиново дърво с капии венге и махагон.
Маслиновото коренище е високо ценено заради турбулентните шарки и поразителните златистокафяви цветови контрасти.
Известно е от над 7000 години и има символични конотации в културите по целия свят. Маслиновият клон често е бил символ на изобилие, слава и мир. Маслиновите клонк са били ритуално предлагани на божества като емблеми за благословение и пречистване и са били използвани за коронясване на победителите в приятелски игри и кървави войни. През годините маслината е символ на мир, мъдрост, слава, плодородие, сила и чистота.

Таблата е ръчно изработена чрез техника "Интарзия", наричана също "Инкрустация", при която различните видове фурнир се режат на фигури от майстори артисти. Впоследствие фигурите се подреждат и влагат една в друга. По този начин се получава игрално поле с невероятна красота.

*Забележка! Тъй като при направата на този продукт са използвани висококачествени естествени материали, всяка една табла е уникална и различна от другите. Снимката е илюстративна, като показва цветове и разположение на фурнирите. Продуктът, който ще получите може да се различава от снимката по фладер (шарка на дървесината) и нюанс на цвета.

Размери на таблата: 48 x 30cm;
Тегло: 2.8 Kg;
Игрално поле: естествен фурнир комбинация от Маслиново коренище с Венге & Махагон капии + отделение за пуловете;
Капак: естествен фурнир маслиново коренище;
Рамка на таблата: ламинирана дървесина;
Съдържание:
- 30 броя пулове от маслиново коренище (15 кафяви и 15 бели);
- 4 броя зарчета;
- 2 броя дървени чаши за зарчета;
- 1 брой удвояващо зарче;
Опаковка: Луксозна картонена кутия

Производител: МанопулосСходни продукти