Магазин за луксозни подаръци

Актуално

Поднасяне на подаръци по делови поводи

11.03.2018

 

Подходящите подаръци са тези, които са свързани с бизнеса:

Бизнес подаръци 
 

Писалки  

Визитници 

Красиви предмети за офиса

Интересни аксесоари за офиса 


Добра работа вършат също бутилка качествено вино или аксесоари за вино
или стилен сувенир от страната, когато подаряваме нещо на партньори от други държави и искаме да се представим.
Могат да се подаряват подаръци, свързани с хобито на бизнес партньора например, но само ако сте поканени на лично негово събитие - юбилей, лична награда, пенсиониране.
Лични бизнес подаръци за мъже  
Луксозни лични аксесоари за мъже, подходящи за бизнес подарък,  
Хоби и развлечения 
Хоби и развлечения подаръци 
 
 
Когато става дума за събитие, свързано с компанията, подаръците не бива да са лични.  

Корпоративни подаръци 
Аксесоари за офиса 
 
Мъжки и женски подаръци в бизнес етикета няма. Те трябва да бъдат безполови, освен ако не става въпрос за лично събитие, празнувано с бизнес партньори или колеги.
 
Неуместни са лични подаръци, свързани с хигиена, облекло, домашни потреби. Така известните преди години типични подаръци - картини, фотографии, колажи, икони са свързани с личния вкус, религия и предпочитания. Те обаче могат да бъдат много харесани, ако добре познавате вкуса на този, на когото ги подарявате.
 
3. Каква да бъде опаковката?
 
Бизнес подаръкът трябва да е в изискана опаковка. Най-добре е тя да е хартиена, едноцветна и тъмна. Една панделка без много излишни детайли е достатъчна. Избягвайте меченца, сърчица, прекалена украса. Картичката с поздравления е задължителна, като заедно с нея се оставя и визитна картичка. Може да има само картичка с поздравления, на която да е споменато и името на подаряващия. В никакъв случай обаче не бива да се оставя само визитна картичка - приема се за много лош вкус.
 
Подаръкът се поднася при посрещането.
 
4. Колко да струва подаръкът?
 
Важно е цената на подаръка да не е неприлично висока. Когато подаряваме, трябва да имаме предвид, че при първия възможен случай партньорите ще трябва да ни отговорят с подарък и той трябва да е в същия ценови диапазон. Не е уместно да подарявате химикалка за 20 лева и да очаквате такава за 300 лева. Същото е с ресторантите - ако са ви поканили в изискан ресторант, не можете да върнете жеста в пицария. Асистентите или ПР-отделите на големите корпорации често се договарят предварително за пределна цена на подаръците, за да не изпаднат в неудобство подаряващите и получаващите.
 
5. Какви да бъдат цветята за дамите?
 
Етикетът при цветята, които се подаряват за дамите, е различен в различните страни. В Европа и Америка например хризантеми не се подаряват по весели поводи. Нарцис е цвете за упрек, момината сълза - за романтика и любов. Карамфилите са скучни, гладиолите - прекалено претенциозни. Най-елегантните цветя са розите, обяснява експертът. Жълти, оранжеви, розови или кремави рози са най-добрият избор. Класическият бизнес букет е семпъл, само от един вид цветя - лалета, гербери или рози.
 
6. Какъв подарък да изберем за шефа си?
 
В истинския бизнес смисъл подаръкът за шефа трябва да е възможно най-елегантен и ненатрапчив. Дали е уместно подаръкът да бъде по-интимен, зависи до голяма степен от това какъв точно е шефът и има ли чувство за хумор. Трябва да прецените също дали подаръкът ще бъде видян от много хора, които не биха го разбрали така, както вие си представяте. Трябва да внимавате с посланията.  
 
7. Подаръците за партньорите от чужбина
 
При размяна на подаръци с бизнес партньори от чужбина е важно да се съобразите с националния им манталитет. За азиатските култури - японци, китайци, индийци, подаръкът е много важен. Той трябва да е скъп и луксозен. Най-подходящи са писалки, визитници, скъпи ключодържатели.
Бизнес подаръци селекция 
Луксозни ключодържатели 
 
Японците и китайците няма да отворят подаръците си пред вас, защото това се счита за невъзпитано, тъй като останалите хора може да се обидят от съпоставката с техния подарък.
Според европейския етикет обаче подаръците трябва задължително да се отварят пред подаряващите и публично да се изкаже благодарността за тях.
 
Какви да бъдат ВИП рекламните сувенири?
 
ВИП Рекламните сувенири трябва да са качествени. Просто тефтер и химикалка не вършат добра работа. Препоръчително е тефтерите да бъдат с хубава хартия и опаковка.
Елегантен рекламен сувенир за бизнес партньор, предложение или елегантна папка с вградена батерия

Най-добрите рекламни сувенири са тези, които вършат работа и са постоянно пред погледа. Може да е USB стик, набор писалки .
 
Сувенирите зависят от дейността на фирмата!
Бизнес подаръците изразяват вашето отношение. За да оставят желаното послание, е  важно да ги изберете с вкус и според етикета.