Магазин за луксозни подаръци

Актуално

На 14 февруари имаме три празника - изберете кой да празнувате

12.02.2019

Тогава с постановление на Министерския съвет е обявен за професионален празник на лозаря. С въвеждането през 1968 г. на Григорианския календар от Българската православна църква църковният празник на Свети Трифон Зарезан започва да се отбелязва на 1 февруари, а Денят на лозаря - на 14 февруари.

Според българския обичай, в празничния ден селските стопани излизат на полето и зарязват няколко пръчки, поливат корените на лозата с вино и благославят: "Колкото капки, толкоз коли грозде". Кулминацията на празника е избирането на "цар на лозята" - обикновено това е някой добър стопанин, който се смята за късметлия, за да може по време на неговото "царуване" да се роди обилен плод.

На 14 февруари Българската православна църква отбелязва църковния празник на Успение на Свети Кирил Славянобългарски. Константин Философ, наречен Кирил, произхождал от семейството на знатните солунски славяни - Лъв и Мария. Учил е в Магнаурската школа в Цариград. 
На него били възлагани различни поръчения с обществен характер. Отегчен от суетата на този свят, Константин избягал тайно в манастира на малоазийския Олимп при своя брат Методий, където създали славянската азбука и превели свещените книги на Православната църква на езика на солунските българи. Кирил починал в Рим на 14 февруари 869 г. и бил погребан в църквата "Свети Климент Римски".

Свети Валентин е роден в Италия и е бил християнски епископ. Живял е по времето на император Марк Аврелий Клавдий Втори. Когато императорът забранил на войниците си да се женят с идеята, че като нямат семейство, ще са по-самопожертвователни в битките, войниците християни тайно били венчавани от епископ Валентин.
Заради това впоследствие той е обявен за закрилник на влюбените. Обезглавен е през 270 г. заради непреклонната си вяра в Бога, а много скоро след това е канонизиран.
Празникът 14 февруари, посветен на Свети Валентин, започва да се чества през XIV век. На този ден влюбените изразяват любовта си един към друг, като си изпращат поздравителни картички и бонбони във формата на сърце. Обичайно се подаряват и цветя.​

Нашите различни предложения :

1. Нашите ключодържатели са истински бижута
нашето предложение на цената на един букет

Практично, икономично, и през цялото време ще е с любимия човек!
Ключовете символизират властта, знанието и споделената тайна. Според японците ключът означава благоденствие или придобивка. Можеш да подариш ключодържател с ключе с пожелание за нов дом или просто да кажеш на любимия, че му даваш ключа за сърцето си.
И на следващия ден изгежда по -добре от това :
48 часа след 14.02
2. И все пак без цветя Свети Валентин няма да е същия празник, но нека поставим цветята в нашите вази шедьоври. Истински бижута, в които цветята от любимите хората ще изгеждат съвършено:

Подари ваза бижу за да напомня за теб дори след това: