Магазин за луксозни подаръци

Актуално

Kолекция „Композитна фотография, пролет 2019”

27.03.2019

 Авторът е с разностранна творческа биография, разпростираща се на три десетилетия.​

  Тя започва с митичното Нощно предаване на програма „Хоризонт”, където е автор и водещ,  преминава през „Хоризонт за вас”, „12+3” , „Мисли край камината”.
 
Създател е и продуцент на телевизионни предавания, като „Обичай ме нежно”. 

  Написва няколко филмови сценария на английски език в Лос Анджелис, САЩ, сред които е „Невидима заплаха”, “Комбинаторът”,  а също и няколко книги, включително  и политическият трилър „Да платиш цената”.
 
  Любовта му към фотографията и киното започва от 1975 година и го отвежда към различни експерименти и в двете изкуства.
 
  Има две висши образования:
Журналистика в СУ  „Кл. Охридски” и Професионална сценаристика  в School of film Theatre and Television, UCLA, САЩ.
 
 „Възприемам се като любопитен ентусиазт. Животът ми се получи шарен, може би защото не бягам от неговите изненади и детайли. Приемам ги като „енергия на заблудата”. Като подарена възможностда се лутам, да се обърквам и да търся. Като шанс да усетя или да направя нещо ново за мен, провокативно, със силен емоционален заряд. 
В цифровата епоха заснемането е само началото. Изобилието от технологии отмества рязко нагоре възможностите на творческата фантазия и средствата на визуалния разказ.
Фотоимпресията, композитната фотография все по-често присъстват в съвременния дом , модерния офис и в обществените пространства.
Тяхната свежа провокативност ми напомня на заговорническо намигване. Същото като от някой приятел, който ти прави приятна изненада, за да внесе цвят в паузите на  ежедневието”.

Всички творби с техните истории може да разгледате в категорията:  

Арт подаръци I Само за ценители