Магазин за луксозни подаръци

Гривна "Привлечи нови неща в живота си" II

36.00 лв.
Добави

Артикул №: арт_пкб

Описание

Невероятната сила на нашите бижута въздейства като водопад от положителни чувства и емоции на всеки, който се е докоснал до тях.

Колекция вълшебни бижута "Хармония 365" е изработена с много любов и съдържа стилни и атрактивни бижута от естествени камъни!
Всяко бижу от тази колекция е уникат!

Гривната е изработена от бял млечен седеф. Като талисман, тази гривна ще помогне на собственика да привлече нещо ново в своя живот. Помага за развиване на интуицията, опазване на мира и спокойствието в семейството, предпазва дома от зли духове. 

Смята се, че изделията от седеф могат да служат като амулет, който удължава живота на своя господар. Лечебните свойства на седефа, са използвани от древни времена.

Алхимиците вярвали, че перлата стрита на прах може да лекува почти всички болести.

Съвременните народни лечители смятат, че седефът подобрява здравето на тялото, имунната система и работоспособността.

От древни времена перленият прах, се използва за приготвянето на козметични кремове. Вярвало се е, че този крем може да избели кожата, лунички и да премахва старчески петна. Обици от черупки са били носени с цел подобряване на слуха.

На практика седеф не се използва за нещо магично, но европейските бижутери са правили рисунки на божества върху раковините, като са смятали, че така са привличали благоразположението на морските богове. В древността са смятали, че напитки налети в чаши направени от черупките на раковините, са добивали целебни свойства.Сходни продукти