Магазин за луксозни подаръци

Актуално

ПИЕР КАРДЕН: „ВСИЧКО Е МОДА!”
16.05.2018
Изисканите аксесоари на Pierre Cardin са направени за мъже и жени, които искат да изглеждат възможно най-добре и на работа, и през свободното си време, които търсят удобство, съчетано с изисканост и които искат да получат стойност срещу своите пари.
Изключително изискана, новата пролетно-лятна колекция дамски чанти на Pierre Cardin изобилства от нежност и елегантност. Семплите и ефектни модерни линии задават безгрижния тон на моделите, подчертан с актуални за новия сезон неустоими нежни цветове.
Истинските марки не могат да бъдат изкуствено създадени, а са отражение на самият живот. Pierre Cardin е една от най-добре познатите търговски марки в света. И както казва дизайнера Pierre Cardin, марката Pierre Cardin не е мода за милионери, а мода за милиони.
виж повече
Месец май 2018 в българския календар..
25.04.2018

   Гергьовден в България се нарича денят, в който се чества Свети Георги Победоносец. Обявен е за официален празник, както и за Ден на храбростта и Българската армия. Чества се и като Празник на овчаря.
   
Гергьовден е най-празнуваният имен ден в България след Ивановден, и отбелязван от около 180 хиляди души.
   
В българския народен календар Гергьовден е един от най-големите празници през годината и най-големият пролетен празник. Познат е с имената Гергьо̀вден, Гѐргевден, Гю̀рговден, Гѐрги, Джу̀рджовдън, както и Хъдърлез и Адрелѐс, сред мюсюлмани, помаци и цигани. Празникът е календарно обвързан – празнува се на 6 май и се чества във всички територии, населени с българи. С него започва лятната половина на стопанската година, завършваща на Димитровден. Това разположение в празничния календар определя и изключително богатата му обредност, обхващаща всички области от стопанския и социален живот на хората. Св. Георги традиционно е схващан като повелител на пролетната влага и плодородието - отключва изворите и влагата, побеждавайки ламята; обхожда и наглежда полята и посевите, покровител на земеделците и най-вече на овчарите и стадата. Много древен по своя характер, днес все още няма пълно единство в мненията за произхода на този празник. Според някои автори той идва от тракийската древност, според други е славянски по произход, има и хипотези, че следите му се губят в далечното минало на прабългарите от Азия.
виж повече