Магазин за луксозни подаръци

Актуално

Месец май 2018 в българския календар..
25.04.2018

   Гергьовден в България се нарича денят, в който се чества Свети Георги Победоносец. Обявен е за официален празник, както и за Ден на храбростта и Българската армия. Чества се и като Празник на овчаря.
   
Гергьовден е най-празнуваният имен ден в България след Ивановден, и отбелязван от около 180 хиляди души.
   
В българския народен календар Гергьовден е един от най-големите празници през годината и най-големият пролетен празник. Познат е с имената Гергьо̀вден, Гѐргевден, Гю̀рговден, Гѐрги, Джу̀рджовдън, както и Хъдърлез и Адрелѐс, сред мюсюлмани, помаци и цигани. Празникът е календарно обвързан – празнува се на 6 май и се чества във всички територии, населени с българи. С него започва лятната половина на стопанската година, завършваща на Димитровден. Това разположение в празничния календар определя и изключително богатата му обредност, обхващаща всички области от стопанския и социален живот на хората. Св. Георги традиционно е схващан като повелител на пролетната влага и плодородието - отключва изворите и влагата, побеждавайки ламята; обхожда и наглежда полята и посевите, покровител на земеделците и най-вече на овчарите и стадата. Много древен по своя характер, днес все още няма пълно единство в мненията за произхода на този празник. Според някои автори той идва от тракийската древност, според други е славянски по произход, има и хипотези, че следите му се губят в далечното минало на прабългарите от Азия.
виж повече
Поднасяне на подаръци по делови поводи
11.03.2018

Специфични особености при избора и поднасянето на подаръци по делови поводи.

Тук ще откриете основните моменти, с които всеки делови човек трябва да е наясно, за да се чувства на място, поднасяйки бизнес дар.
 
1. Кога се подаряват бизнес подаръци?
 
Бизнес подаръци се подаряват с повод. Не е прието на първа среща с евентуални партньори да поднесете подарък, освен ако не сте поканени в офиса им, в страната им или пък по някакъв специален случай - годишнина на компанията, на шефа, празнуване на успех, на печалба, на ново партньорство. В противен случай подаръкът би стоял нелепо и би приличал повече на излишно правене на добро впечатление, което в бизнес етикета може да бъде разчетено дори като подкуп.

2. Какви подаръци да (не) подаряваме на бизнес партньорите си?
 

 
виж повече