Магазин за луксозни подаръци

„10“ Десет аюрведични портрета

10.00 лв.
Добави

Артикул №: book1

Описание

Нашият избор е книгата „10“ Десет аюрведични портрета с автор Ася Ковачева, рецезент Юрий Ковачев

ПОДАРИ КНИГА 
Защото книгата е бавен подарък, подарък, който трае. Не го изхарчваш, изпиваш, изпръскваш и не изхвърляш празната му опаковка. 
Защото Коледите са направени от книгите, които сме чели, от историите, които са ни разказвали.

Аюрведа определя живота като цялост на тялото, ума и духа . Книгата се състои от 10 истории на герои, в които са описани "аюрведичните типажи хора и всеки може да се припознае в някой от тях. От анализите след всяка част човек може да разбере причината за поведението и навиците си, защо му се случват определени неща, как може да ги промени и да види рецепти за полезни аюрведични ястия според характера си."

Не пропускайте това интересно четиво! Книгата "Десет" от Ася Ковачева с меки корици може да бъде поръчана на български и на английски език.

За авторката: Ася Ковачева е сертифициран експерт по квантов биофийдбак - система за биологична обратна връз­ка.
Програмите й за здраве и баланс включват биорезонанс, електроаку - пунктура, бахотерапия, хомеопатия, цветотерапия, кристалотерапия, билкотерапия, НЛП, спортни тера­пии, аюрведа и др. 
Ася Ковачева ни изненадва с лекотата на изказа и усещането си за детайл. Тя умело превръща аюрведичните конституции в реални образи и ги поставя в си­туации, които разкриват истинската им същност. Анализът на това, което се случва показва едно добро познаване на аюрведичните принципи и им дава дълбочина и многоизмерност.”

В книгата "Десет" чрез Клаудия (трета глава) и Сана (седма глава) е представено отслабването с принципите на аюрведа, а чрез Иван (първа глава) и Майкъл (четвърта глава) е пресъздадено пречистването на тялото и ума от ненужните токсини. 
мнения за книгата: 

1.Юрий Ковачев:  “Концепцията за Петте елемента и Трите доши е ясна като логика, но е труд­но да я видим проявена в живота, в хората около нас и в нас самите. Тези три психо-физически типажа (Вата, Питта, Кафа) са ясни на теория, но как се проя­вяват в реалния живот? Ето това е успяла да направи Ася, което е рядко срещано. С множество примери, във вид на кратки разкази, да разкрие “сухата” фило­софия за дошите, чрез нещо което ни е познато- животът около нас.
Портретите на нейните герои са пример за това как Петте елемента, носите­ли на качества, се проявяват в нас като черти от характера ни, като наклонности. Книгата на Ася ще бъде от полза не само за начинаещите и увлечени от Аюрве­да, но и за всички, които се интересуват от психология. Книгата е практична и в друга насока - дава конкретни рецепти. Можете да последвате съветите и освен знание ще получите и практическа полза за своето здраве. Това, което е напра­вила Ася, чрез книгата си е рядкост и си струва да стигне до повече хора загри- жени за себе си.”


2. Александър Попов: „10 е книга, в която можеш да припознаеш себе си в някой от типажите, да преминеш през неговите емоционални състояния, с две думи- радваш се да четеш,без очакване на някакви постмодерни пърформанси и снобарски изгъзици. На мен лично,най-много ми харесаха анализите на героите,нещо, което те кара да осмислиш собствения си живот, решенията си, последиците от тях и отраженията им в живота на всеки. Искрено я препоръчвам на всеки !“

3. Иван Китов: „Интересът ми към предстоящата за издаване книга "Десет" на Ася Ковачева, беше провокиран от широките познания, емоционална зрялост и позитивно излъчване на авторката. Беше провокиран и от личните ми интереси в област психология, изкуство, алтернативна медицина. Прочитът на книгата още повече задълбочи това усещане – като читател срещаш богатство на образи, емоционални фактори, оказващи влияние върху цялостното хармонично развитие на човека, знание за заложените в нас телесно-коституционни особености, духовни насоки, изпитани практически рецепти... Аюрведа е една вселена, а книгата по един чудесен, холографски начин отразява и показва богатството на това знание, толкова необходимо ни днес.“Сходни продукти